dimarts, 29 d’octubre del 2013

Què mengen els capgrossos?

Després d'observar com a la bassa hi havia unes petites plantes aquàtiques. Vam decidir posar plantes dins del recipient on tenim els Capgrossos. Ràpidament, els Capgrossos, van anar cap a les plantes que els hi havíem posat. Deurien tenir gana!
Al cap d'uns dies vam poder veure com el fons del recipient estava ple d'excrements de textura verdosa. Provàvem així que el número de plantes posades havia disminuït i que la font d'alimentació abans de la metamorfosi són les herbes i segurament substàncies microscòpiques que hi ha a l'aigua.
Per tant, ja podem deduir que abans de la metamorfosi els capgrossos són herbívors.

Plantes de la bassa abans de posar-les amb els Capgrossos.

A través de l'OBSERVACIÓ podem apreciar el procés de transformació que han patit les plantes al treure-les del seu medi. Podem plantejar una situació d'aprenentatge per treballar el tema del respecte a l'entorn (valors de preservació) i com modificant les condicions apareixen conseqüències.




Plantes de la bassa després d'haver passat una setmana
amb els Capgrossos.
En aquesta fotografia es pot apreciar els excrements dels Capgrossos i com les plantes han perdut la seva verdor i s'han tornat marronoses. 

Aquest simple experiment a través dels excrements ens permet poder treballar la nutrició dels capgrossos, relacionant-lo amb els herbívors i com les plantes al treure-les de la paret experimenten uns canvis en la seva coloració.