dijous, 12 de desembre del 2013

Com creix un capgròs? Quan triga un capgròs en fer la metamorfosi?

En primer lloc hem de dir que vam trigar en mesurar els capgrossos perquè en els primers dies de tenir-los no vam apreciar cap canvi significatiu. Després de tenir-los uns dies en observació els vam mesurar finalment. Si hem de dir la veritat estem preocupats per el seu creixement. Ja han passat dos mesos des de que els tenim i encara cap d'ells ha fet la metamorfosi! Com que mai abans hem tingut capgrossos no ho sabem, així que, ho buscarem per sortir-ne de dubtes i saber com creix un capgròs?

Les mesures de la Gra, el No i la Ta

La Gra mesura 4.9 cm
El No mesura 3.8 cm
I la Ta mesura 2.5 cm
Les mesures de la Gra, el No i la Ta

El recipient pesa 7,36 g.


El Gra pesa 1,42 g.

La No pesa 0,29 g.

La Ta pesa 0,84g.
Com hem dit abans estem una mica preocupats perquè pensem que no estan creixent normalment, seguirem prenen mesures per veure la seva evolució!

Això ens condueix a un altre pregunta,  quan triguen en fer la metamorfosi les granotes?

Generalment trigue entre 6 y 12 setmanes en sortir de l'ou. 


Fases de metamorfosi de la granota
Després de fer una petita recerca ens hem assabentat de que l'ou passa per 5 fases abans de convertir-se en granota. Observant aquesta informació veiem que la Gra, el No i la Ta encara estan a la tercera fase.

D'altra banda també hem descobert que a l'hivern el seu creixement es ralenteix. Aquest fenomen no només és propi del capgròs ja que moltes plantes broten i creixen a la primavera. Això ens ha portat a pensar que segurament la temperatura també sigui important. Aspecte amb el que ens formulem una nova pregunta, quina es la temperatura ideal perquè puguin crèixer els capgrossos?    
La temperatura ideal hauria de ser entre 20-25 Cº. Després de saber això farem les comprovacions corresponents per saber si els nostres capgrossos gaudeixen de la temperatura ideal per desenvolupar-se.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada