dijous, 12 de desembre del 2013

Com es reprodueixen les granotes?

Una altra de les preguntes que ens vàrem formular va ser: Com es reprodueixen les granotes? Ens hagués agradat poder contestar-la a través de la nostra pròpia observació directa però com heu llegit en entrades anteriors ens ha resultat impossible ja que els nostres capgrossos encara no han fet la metamorfosi. Tot i així després de fer una recerca hem trobat un vídeo molt interessant amb el que ens podem fer una idea sobre el seu procés de reproducció:

Tot comença  la primavera, durant aquesta època de l'any  les granotes mascle emeten so, inflant la seva gola, per cridar a les granotes femella. Aquestes es col·loquen a l'aigua per posar els ous. La granota mascle se situa sobre l'esquena de la granota femella, empenyent i ajudant al fet que els ous surtin d'ella. A mesura que van sortint, el mascle expulsa esperma per fecundar.




Com podem veure al vídeo totes les granotes es reprodueixen a grans trets de la  mateixa manera, tot i que, hi ha diverses maneres de posar els ous: algunes ho fan a l'aigua, altres al terra, als arbres, en forats... El que traiem en clar d'això és que totes les granotes son ovovivípares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada