dissabte, 14 de desembre del 2013

Un viatge apassionant

Ja fa ben bé tres mesos que vam endinsar-nos en aquest treball de l'ésser viu. La veritat és que ha sigut una experiència molt positiva i enriquidora ja que mai abans havíem tingut la possibilitat de fer-nos càrrec d'un ésser viu i estudiar-lo. 

En primer lloc el que creiem que és més important a l'hora de portar un ésser viu a l'aula és transmetre els nostres alumnes uns valors i respecte envers a ells, perquè així tinguin cura i siguin conscients de la vida que tenen a les seves mans. 

D'altra banda pensem que és indispensable encetar una conversa amb els nostres alumnes on siguin ells els protagonistes del seu propi  aprenentatge.  Sempre haurem de tenir en compte els seus interessos però serà el mestre el que guiarà la conversa cap una o altra pregunta d'interès. Hem tingut molt en compte les experiències del professor Iñaki Villanueva vistes a l'aula, per nosaltres han sigut fonamentals. Ens han ajudat molt per poder canviar el "chip" i així poder veure amb els ulls dels infants, fent-nos preguntes  que a través de l'imaginari ens apropessin a conèixer una mica més el nostre ésser viu.

Hem après un munt de coses sobre els capgrossos en concret i sobre l'estudi del éssers vius en general. Hem de dir però que ens hagués agradat fer un estudi més estirat en el temps ja que no hem tingut la possibilitat de veure la metamorfosi dels nostres capgrossos i així aprofundir una mica més en el tema. Tot i així, ha sigut una experiència màgica que pensem que tots els alumnes haurien de posar en pràctica a les seves escoles. Estem desitjant poder dur-la a terme en un futur no gaire llunyà!

Esperem que us hagi semblat tant interessant com a nosaltres!

Raúl Bermúdez
Albert Estaper 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada